handmade in belgium
konditori

Steve is afkomstig uit Sint-Niklaas. Gepassioneerd door chocolade en zoetigheid, leerde hij het vak op jonge leeftijd bij de betere bakkers van de streek. Al snel werd duidelijk dat zijn ambities verder reikten dan de hoofdstad van het Waasland.

Steve verhuisde naar Antwerpen en ging in de metropool aan de slag bij topchocolatier DelRey. Daar specialiseerde hij zich vijf jaar lang in alle facetten van de patisserie en leerde er de knepen van het vak onder de vleugels van chefs Bernard Proot en Gunther Van Essche (winnaar van de wedstrijd ‘Coupe du monde de la patisserie 1995’).

Intussen wilde Steve de wereld zien. Hij reisde naar China, Cuba, Canada, Hongarije, Spanje, Vietnam en de Verenigde Staten. Op elk van zijn reizen verkende hij de gastronomie en de bakcultuur van de landen die hij bezocht. Zo raakte hij gefascineerd door exotische ingrediënten en smaken, die zijn creaties een originele, aparte toets geven.

Tijdens deze periode trok Steve ook naar New York om er stage te lopen bij de Franse patissier François Payard, een grote naam in de VS en ver daarbuiten.

Het was Steves jongensdroom om een eigen bakkerij-patisserie te starten. Samen met zijn Gentse vrouw Angelique maakt hij nu zijn droom waar: Konditori. Ovenvers, origineel en overheerlijk brood en gebak. In het hart van Antwerpen.